Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, February 28, 2010

my new BFF

ammar sangat suke family feline tau...
kucing, rimau, lion...sume yg dari family nie dia suker habis laaa...
:
kucing putih nie beli kat ikea dgn harga 9.90 jer.
masa nie g ikea n tee n ammar. sebenarnya sajer jalan n sambil nak beli hadiah tok colleague en suami yg anak dia baru bersalin. sooo beli sket barang kat ikea n lagi sket kat area kota damansara. ngah syiok pilih barang ammar lak mintak2 nak teddy cat yang dok bergantung. mmg nak beli tok ammar sbb dia dok "mimi...mimi..." (oh, mimi nie kt nama tok seekor kucing, asal nyer the 1st cat being introduced to ammar is mimi. jadi sampai sudah dia panggil sume kucing mimi...tapi skng dh reti dah cat, lion sume...kucing kat umah nie pon dia dah tau nama sekor2.) tringat yg abah dia tak bagi dia main teddy bear. so, kitaorang pon ckp kt ammar tak ley. tapi by the time nak turun ke market hall ammar dok jalan terbongkok n sume orang dok tgk dia. rupernyer dia dok suruh kucing tue jalan along ngan dia. mana tah dia grab kucing putih tue. since patung kucing tue ialah hand muppet so boleh kan jer laaaa...dh kata dia suke kang takot kempunan lak, naya ooo.
:
khamis lepas nie lenjan g ikea ngan mama n ammar. ammar macam dah kebah dari demam dia tue yg berani bawak. main point nak g area sana sbb nak beli printer actually. tapi miscom, rupenyer digital mall tue kat sek 16 pj...laaa makcik dah tua...kureng pendengaran sket...maap yer. sebelum sampai ikea tak tau lagi salah tmpt, so beli la stool yellow stricking tok ammar. buat tempat dia nak coloring. n myself, aku beli meja tok ltk printer n laptop. dalam ngah cari barang terpk nak rembat teddy cat yg ammar nak dulu. malang nyer dah habis tok.  ...so, terpaksa la cari benda lain. tue yg ternampak lion nie. ammar okey jer, jadi grab trus. 9.90 gak regenya....ok latue. ammar sebenarnya nak patung lion yg guardian tue tapi mahal, 49.90...baik beli buku, baju or makanan tok dia kan? lagipon ammar ada buat insurans n akak tue kata akan dapat patung tiger, tue yg potong trus nk beli kat guardian. so kira nyer lion tue tok sementara waktu la sebelum tiger itu datang ke pangkuan ammar.
:
jadinyer, nie la bestfren ammar...bukan setakat dipelok & diciom...tapi di baling gak sana sini...budak lelaki, what do u xpek kan?

2 comments:

alyyani said...

bff nia lak bantal busuk mama dia dgn 'pabob' (spongebob) dia. nia sebut pabob.

yela, cakap pasal harga mmg rasa tak worth nk beli bear mahal2 ni. tgk bear lion dgn cat ammar tu cute jek!

p/s : weekend br nmpk nurin blogging ye :)

elani makrai said...

hahahaa...dah berebut ngan anak eh. nanti adel anak rebut gak cemner? dah jadik 3 orang kongsi bantal tue, alamat nyer lunyai la nanti heheheee....tak sempat sampai kat anak no 3 nanti hahaha...

hahaa pabob...cute nyer. biasa la diorg terer ikot ayat yg ujung2 jer...macam ammar gak...tapi pape pon ummi mmg tak pas lagi...sudah nyer ammi jer smpi skng...

p/s : dah time nie jer smpt. nie pon sblm nak iron baju smpt2 kn la memblogging ngan fb n check mails... 2 hero dah tido...kerja la ummi nya hehee :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails