Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, June 10, 2010

si dia yg meningkat dewasa...

dek kerana belon merah kesayangan...effect percuma lagi...

mcm x percaya bila tgk ticker kat sebelah tue. alhamdullillah, bulan 8 nie genap la ammar 2 thn...n nak masuk 3 thn la kita orang bersama lagi. cepat nyer masa berlalu...tgk ammar yg tgh sedap dibuai mimpi tue mmg terasa bahagia nyer idup dgn ammar sbgi anak.

ammar nie skng mmg tgh banyak kumpul vocab.
bila dia suke sumting tue mmg ley tgk dari riak wajah dia. kusyuk jer.
tapi bila angin dia datang, mmg barang sume dia xmo share ngan cousins dia. hehee bak kata abah ammar, "dia tiru u nyer perangai la..." yer, saya mengaku. tapi apa kan daya, ammar mmg cermat jugak ngan mainan dia mayb sbb tue dia ada kala jadi over protective ngan bebarang dia. huhuuu...sori yer anak2 buah ku.
*
nak masuk 2 thn nie la ammar baru nak tambah gigi bawah lagi 2 batang. hehee yg buat keseluruhannya baru 8 batang la. fair n square, 4 atas n 4 bawah. hehee tapi comel jer dia tak bergigi penuh tue (cewahhh puji anak sendiri, jgn maraaaa).
*
apa lagi yer, lama dh tak update perkembangan ammar.
dia suke menulis, melukis, ketawa, menyorok kat langsir n bawah meja makan, nak membuang pon menyorok gak (beli potty takmo guna lagi...), bola...bola...bola, pandai immitate aksi...eg cara orang main golf n ikut cara ummi dia pusingkan hulla hoop. ammar suke main miniature kereta, bus (london bus hadiah mak long pn kn rembat), jet, helicopter, tractor n bertukang (baru beli nih). fuhhh, mmg layan la tgk ammar main.
*
tue bab main, klu cakap lak...mmg mcm2 gak. tp yg kelakar bila dia sebut tolak, keluar, buai...sume jadi chulak, chuar, juai...hehee klu ckp tak tau lak, comel jer bunyik dia. heheee...ikot kan mcm2 nak tulis n simpan...tapi kdg2 tue terlupe jugak. yerla, nak la nanti dpt cite everything a-z kat dia bila dah besar nanti kan...mesti best! tak la nanti dia kata kita tak ingat pasal dia...oooo tak best....dats why la terpk nak buat kan satu buku hardcover tok ammar every year. hmmm klu sempat la kan...doa jer la yer...

p/s: plan nyer macam2, tp time nak buat nyer mmg susah jer nak muatkan...berangan dulu yg penting kan?

2 comments:

alyyani said...

oh ammar, lama tak dtg sini tgk ammar. rindu kat ammar but faham ummi ammar busy skang. nurin da dpt result ke? ok ke? mesti gempak kan?

ye la, kadang nak jot down achivement diorg ni mesti tak tertulis sebab mesti banyak yg tertinggal.

gigi ammar tak kua habis ye? nia pun sama. tp skang dah banyak yg nak tumbuh serentak. geraham pun dah kua. tp tu la, tak sekata lak tgk. ish.

elani makrai said...

alya: tue la sbb ummi dia bz sgt jd mostly scheduled posts...tue yg kengkadang ada 5 hari then cuti sebulan kekeke...
blom dpt tgk lagi...kata nyer 10hb, kul 12pm...hampeh...stress dibuatnya.

tue la pasal. takot nnti masa dia dh besar n tanya macam2, mmg sah2 x ingat kan...nanti kata x pay attention lak time dorg dok membesar hehee..

a'ahhh tue la pasal...asal tah. yer la, takot btul klu tumbuh sesuka hati...nanti kn pki braces, tp klu gigi susu pon lmbt ganti...time bila nak pki braces nyer kan?

p/s: jadik kat nurin tue psl la...klu x mesti dh rata gigi nie...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails